Coming-Outdag

Dinsdag 11 oktober was het Coming-Outdag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen - oftewel de coming-out; het moment waarop mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. De bedoeling hiermee is om de sociale acceptatie van LHBTQ+ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders) te bevorderen.

Elk jaar wordt Coming-Outdag zichtbaar gemaakt doordat scholen, provincies en gemeentes de regenboogvlag uithangen. Ook op het Anna werd de vlag uitgehangen door een groep leerlingen, docenten en ondersteunend personeel.

Coming-Outdag wordt op onze school georganiseerd door de Gender-Sexuality Alliance [GSA]. En de GSA is op zoek naar leden! Wij zoeken leerlingen die zich sterk willen maken voor een veilige schoolomgeving. Uiteraard voor alle leerlingen, maar in het bijzonder voor LHBTQ+ers omdat zij nog vaak aanlopen tegen uitsluiting en discriminatie. Daarnaast organiseert de GSA momenten waarop we gender en sekse-diversiteit vieren, bijvoorbeeld Coming-Outdag, Paarse Vrijdag en deelname aan de Canal Pride. Wil jij meedoen? Neem dan contact op met Miranda Kuypers of Robin de Jager.

Ook interessant

Academie Tien is een middelbare school met een brede kijk op ontwikkeling. Naast leren is er ruimte voor persoonlijke groei en verwondering. Voor het nieuwe schoolgebouw aan het Berlijnplein maakte kunstenaar Elisabet Stienstra daarom zeven kunstwerken van jonge mensen die thema’s als groei en kennis weerspiegelen. De gloednieuwe architectuur, het...

Lees verder

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder