Paarse Vrijdag 2022
Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.
Paarse Vrijdag is een dag waarop je door het dragen van de kleur paars je solidariteit kunt tonen met lhbtq+’ers. Deze dag staat in het teken van jezelf kunnen zijn, ongeacht je geaardheid, achtergrond, huidskleur of genderidentiteit. Iedereen hoort erbij en mag zichzelf zijn. Op het LRC wordt hier ook jaarlijks aandacht aan besteed.
Onze GSA-leden hebben een plek in de aula waar zij gedurende deze dag klaar staan om leerlingen te vertellen over seksuele- en gender-diversiteit. Er worden ook leuke acties gehouden, zoals lakken van nagels met paarse nagellak, de verkoop van roze koeken en het uitdelen van (regenboog) stickers en Paarse Vrijdag armbandjes.
Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie is Paarse Vrijdag, dit jaar dus op 9 december, ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands of zelfs bij wiskunde!
Bekijk hier de eerste Paarse Vrijdag Talkshow met Lotte van Eijk als host. Ze gaat in gesprek met de Paarse Vrijdag poster modellen van dit jaar over thema’s als: identiteitsontwikkeling, queerness, gender en geloof. Deze talkshow is speciaal ontwikkeld, zodat iedereen op een laagdrempelige en toegankelijke manier het onderwerp seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar kan maken.
Ook interessant
In Nederland bevinden zich bijna 1 miljoen mensen onder of maar net boven de armoedegrens. De voedselbanken spelen een essentiële rol in het ondersteunen van hen die tijdelijk financiële hulp nodig hebben.
In elke editie van NUOVO Nieuws lees je een interview met jouw - indirecte - collega. Deze keer gaan we in gesprek met Leslie Reijgersberg-Gödecke en Attie van Eck van NXT Maarsbergen over hun bijzondere vriendschap.
Bij Academie Tien vormen we een mini-maatschappij. Onze klassen bevatten diverse leeftijdscategorieën, waar iedereen op zijn of haar eigen niveau leert.
Vorige week waren de IOP-gesprekken weer. Tijdens deze gesprekken presenteren leerlingen hoe het gaat met de doelen die ze hebben bepaald in hun Individueel Ontwikkel Plan (IOP). Samen met hun ouders en mentor kijken ze terug én vooruit.
Onze 16 leerlingen van de Jongerenrechtbank hadden eerder deze week een leerzame middag in de rechtbank van Utrecht. Ze mochten met meerdere zaken meekijken en ervaren hoe het er in het echt aan toegaat.
Het Leidsche Rijn College heeft op 16 oktober een voortgangsgesprek gevoerd met de Inspectie van het Onderwijs.